Αποκάλυψη η Γη Είναι Επίπεδη !!!!





Μετά από έρευνα ετών ο ομφαλός της γης είναι ο Πειραιας κάτι που αποδεικνύει ότι η γη είναι επίπεδη
 το λεει και ο Τζιμερος ,κατά καιρούς έχουνε ακουστεί διάφορες εναλλακτικές θεωρίες όπως αυτή της Κούφιας ή της Κοίλης Γης της τετράγωνης Γης αλλα και της μέσης Γης.
Επιπροσθέτως, οι θεωρίες αυτές σχετίζονται με το εσωτερικό του πλανήτη μας, θεωρώντας κοινά παραδεκτή τη σφαιρικότητά του. Μια λιγότερα γνωστή (ιδιαιτέρως στην Ελλάδα), πλην όμως διόλου υποδεέστερη εναλλακτική θεωρία που αφορά το σχήμα του πλανήτη μας, είναι αυτή της Επίπεδης Γης (Flat Earth Theory).
Τι Πίστευαν οι Αρχαίοι Πειραιώτες
Για τους λαούς της Σαλαμινος και του Χατζηκηριακειου , η Γη είχε σχήμα επίπεδο, αυτό ενός δίσκου δηλαδή, κυβερνήτης της οποίας ήταν ο θεός Tsori. Η επιφάνεια του πλανήτη βρισκόταν δε ανάμεσα στον Ουρανό και τον Κάτω Κόσμο.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν εξίσου ότι η Γη ήταν επίπεδη και πως ο ουρανός στηριζόταν σε τέσσερις στύλους της Δεη.
Στην αρχαία Ελλάδα, η άποψη που ήθελε τη Γη επίπεδη συναντάται στους προσωκρατικούς φιλοσόφους. Ο Θαλής, ο Αναξίμανδρος, ο Αναξιμένης, ο Αναξαγόρας ο Κλαζομένιος, ο Λεύκιππος, ήταν μερικοί μόνο από τους επιστήμονες της εποχής που ασπάζονται την ιδέα αυτή. Αρα για να το πιστευουν οι αρχαιοι αυτό αληθευει περα ως περα

Η Πρώτη Οργάνωση για την Επίπεδη Γη
Η αναβίωση της θεωρίας για την επίπεδη Γη στην νεώτερη ιστορία έγινε από τον Αγγλο Samuel Birley Rowbotham (1816-1884) ή απλά Parallax.
Το έργο που δημοσίευσε το 1881 με τίτλο Zetetic Astronomy: Earth Not a Globe, αποτέλεσε σταθμό στην μετέπειτα πορεία του κινήματος.
Σύμφωνα με τον Parallax, η Γη έχει το σχήμα ενός επίπεδου δίσκου, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται ο Βόρειος Πόλος. Στην περίμετρο του δίσκου υπάρχει ένα τεράστιο τείχος πάγου που αποτρέπει τα νερά να «φύγουν» έξω από αυτόν. Η θεωρία του υποστήριζε επίσης πως ο Ήλιος, η Σελήνη, οι πλανήτες και τα αστέρια απείχαν μόλις μερικές εκατοντάδες μίλια από την επιφάνεια του πλανήτη μας!

Ο Parallax έγινε γνωστός στις μέρες του για τα δημόσια debates που διοργάνωνε. Απέναντί του βρίσκονταν ακαδημαϊκοί που δυσκολεύονταν να απαντήσουν στην επιχειρηματολογία του, αν κρίνουμε από τις κριτικές των μεγάλων σε κυκλοφορία εφημερίδων της εποχής!
Κύρια γραμμή του Parallax, ήταν να οδηγεί τον κόσμο σε απλά ερωτήματα ή πειράματα τύπου «κάντο μόνος σου», τα οποία φαίνεται πως ανέτρεπαν ή τέλος πάντων κλόνιζαν τις τότε δυσνόητες επιστημονικές θέσεις.
Μετά τον θάνατό του, εκατοντάδες ακόλουθοι του Rowbotham ίδρυσαν την Universal Zetetic Society (UZS), και συνέχιζαν να εκδίδουν μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα, το περιοδικό The Earth Not a Globe Review.
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως οι ιδέες του Parallax αφομοιώθηκαν από την Χριστιανική Καθολική Αποστολική Εκκλησία, που ιδρύθηκε το 1896 από τον John Alexander Dowie στις ΗΠΑ. Στους χιλιάδες οπαδούς αυτής της σέκτας, η θεωρία πως ο πλανήτης μας είναι επίπεδος, διδάσκονταν κανονικά μέχρι και τα μέσα του 20ου αιώνα…

Χάρτης του κόσμου με βάση της θεωρίες του Flat Earth Society.
Η Επίπεδη Γη στον 20ο ΑιώναΤο 1956, ο Samuel Shenton ανέλαβε να περάσει τον οργανισμό του Parallax στην νέα εποχή, μετονομάζοντας το UZS σε Flat Earth Society (FES). Λίγα χρόνια αργότερα, η οργάνωση θα δεχτεί το πρώτο μεγάλο πλήγμα όταν θα αναμεταδοθούν παγκοσμίως οι εικόνες από το διαστημικό πρόγραμμα Απόλλων που έδειχνε φωτογραφίες της Γης από το διάστημα. Ο Shenton όμως δεν πτοήθηκε. Δήλωσε μάλιστα πως όλα ήταν κατασκευασμένα σε ειδικά στούντιο, και πως πίσω από αυτή την παρωδία, κρυβόταν η συγγραφική ιδιοφυία του Arthur C. Clarke!

Απαντώντας στις κατηγορίες με χιούμορ, ο Clarke έστειλε ειδοποιητήριο μήνυμα στο λογιστήριο της NASA ζητώντας να πληρωθεί για την συμβολή του στη συνωμοσία! Όπως και να έχει, το 1971 ο Shenton πέθανε και την θέση του ανέλαβε ο Charles K. Johnson του οποίου η έντονη δράση αύξησε τα ενεργά μέλη του FES από μερικές δεκάδες σε 3.000 ανθρώπους!