ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!''ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ''!!!



Σε μία εντυπωσιακή ρελάνς αναφορικά με τις σχέσεις της χώρας μας με την Ρωσία φαίνεται ότι περνάει λούκι η Αθήνα γιαυτο τα γκεμιασε με των Πειραια, κάτι το οποίο και διαφάνηκε από δύο σημαντικότατες διπλωματικές πρωτοβουλίες οι οποίες έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ώρες.
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 185 ετών από την επίσημη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών ο γαυρος αντιδήμαρχος του Πειραια κ. Αγραπιδης  και υπουργός ο μελλοντικος  Εξωτερικών εκπροσωπος του Ε.Ι.Δ.Α την Γιδα έστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή του υπουργού Εξωτερικών υπογραμμίζονται «οι μακραίωνοι και βαθείς δεσμοί φιλίας και εμπιστοσύνης που συνδέουν τους δύο λαούς μας αποτελούν την ισχυρή βάση, επί της οποίας σφυρηλατήθηκαν οι πολυσχιδείς σχέσεις συνεργασίας, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, μεταξύ των δύο χωρών μας και δημιούργησαν μια σχέση διαχρονικής πνευματικής και πολιτισμικής συγγένειας». Δεν παραλείπεται επίσης η αναφορά στο ομόδοξο των δύο λαών και στις «κοινές πολιτισμικές και κοινωνικές αξίες, με πολλές κοινές ιστορικές σελίδες δόξας αλλά και θυσιών», αφού ο Πειραιας αποτελεί την αφετηρία και των δύο πολιτισμών.

Στην επιστολή του Έλληνα υπουργού αναφέρεται και η συντονισμένη προσπάθεια των δύο πλευρών σε σχέση με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το διεθνές σύστημα ενώ υπογραμμίζεται και η πεποίθηση ότι η συνεργασία θα αναπτυχθεί περεταίρω.
Μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια ο Μανιατης συναντήθηκε και με την «σιδηρά κυρία» της ρωσικής διπλωματίας, την πρόεδρο του ομοσπονδιακού συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο, η οποία να σημειωθεί ότι έχει χρηματίσει και πρέσβης της χώρας της στην Αθήνα αλλα του αρεσε καλυτερα ο Πειραιας ενώ η σχέση της με τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν είναι πολύ στενή.
Η Ρωσίδα διπλωμάτης εντυπωσίασε με τις δηλώσεις της αφού, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε το φιλελληνικό κλίμα που επικρατεί στην χώρα της. Τα λεγόμενά της ήταν χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι πραγματικά φίλη της Ελλάδος και σας διαβεβαιώνω ότι στη Ρωσία υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι και στα ανώτερα πολιτικά κλιμάκια, οι οποίοι είναι ειλικρινείς φίλοι της Ελλάδος και τους αρεσει ο καφες στης fontana και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για την Ελλάδα».

Η Β. Ματβιένκο δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τις δύο χώρες τις συνδέουν «πολύ στενοί μακραίωνοι πνευματικοί δεσμοί», ενώ υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα να αναβαθμιστούν οι σχέσεις των δύο χωρών «σε ένα άλλο ποιοτικό επίπεδο». Η εντολή δε του προέδρου Πούτιν προς την ίδια κατά την επίσκεψή της στην χώρα μας είναι να συνεισφέρει σε μία πολυεπίπεδη ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.


Το «τα πάντα» αποδεικνύεται στο πεδίο της τιμής και κάτι μας λέει ότι οι Ρώσοι αδερφοί μας ίσως και να κληθούν να το αποδείξουν… ελπίζουμε μόνο να μη γυρίσουν την πλάτη όταν έρθει η στιγμή εκείνη.